45505899 limbajul-corpului

50 %
50 %
Information about 45505899 limbajul-corpului
Education

Published on February 5, 2014

Author: NewL0ok

Source: slideshare.net

Description

Austria referat, despre , Austria, Strainatate, vecini, geografie, scoala, germania, langa, Austria

LIMBAJUL CORPULUI

` Limbajul trupului semnifica comunicarea prin intermediul miscarilor sau pozitiei corpului,poate fi constient sau inconstient. ` Copiii reactioneaza la acest tip de limbaj deoarece ei inteleg lumea prin intermediul intuitiei.

‡ Gestul "inel" sau "OK"

din umeri este, de asemenea, un bun exemplu de gest universal, care se utilizează pentru a semnala că o persoană nu ştie sau nu înţelege desprece se vorbeşte. Este un gest compus, alcătuit din trei părţi principale: palmele deschise, umerii ridicaţi şi sprâncenele înălţate. € Ridicatul

‡ Gestul indica o evaluare critica

Copilul spune o minciună Adolescentul spune o minciună Adultul spune o minciună

Distanţa de conversaţie acceptabilă pentru majoritatea celor din oraşe mari. Reacţia negativă a femeii pe teritoriul căreia pătrunde un bărbat. Ease lasă puţin înapoi, se străduieşte să-şi menţină distanţa confortabilă. Bărbatul este probabil dintr-o ţară unde zona personală este mai mică şi face un pas înainte pentru a sta la o distanţăcare pentru el este confortabilă. Femeia poate interpreta aceasta ca o apropiere sexuală.

´ Bărbaţi dintr-un orăşel de provincie, salutându-se Doi orăşeni îşi strâng mâinile

y Palmele deschise indică onestitate

Pozitia de supunere Pozitia de dominare

‡ Celui din dreapta i se întinde mâna în mod dominant

y O strângere de mână de politician y Strângerea mâinii în maniera "mănuşă" este denumită uneori şi strângerea de mână apoliticienilor. Iniţiatorul acestei tehnici încearcă să creeze impresia că este un om demn de încredere şi onest.

Fig 39 Fig 40 Se pare că există o anumită corelaţie şi între nivelul la care mana este ridicată şi gradul de dispoziţie al individului: te înţelegi mai greu cu unul careţine mâinile încleştate într-o poziţie ridicată, ca în figura 39, decât cu cel care procedează ca în figura 40.

´ Acoperirea gurii face parte din puţinele gesturi ale adulţilor, caresunt tot atât de evidente ca şi gesturile copiilor. Mâna acoperă gura,degetul mare apasă obrazul, în timp ce creierultrimite subconştient comenzi mâinii să încerce să oprească cuvintele mincinoase care se pronunţă.

y Gestul atingerii nasului este, în esenţă, o versiune deghizată a gestului de acoperire a gurii. El constă fie din câteva mişcări uşoare de frecare a dedesubtului nasului, fie dintr-o atingere grăbită, aproape imperceptibilă a acestuia.

Š Versiunea feminină a mângâierii bărbiei Personajul are păreri negative

Poziţie închisă a trupului ² atitudine închisă Poziţie deschisă a trupului² atitudine deschisă

Š Majoritatea gesturilor de baza ale comunicarii sunt aceleasi in intreaga lume. Cand oamenii sunt fericiti zambesc; cand sunt tristi sau suparati, se incrunta sau devin posaci.

Tatu Sorina Clasa 10 H Colegiul National de Informatica Tudor Vianu

Add a comment

Related presentations