Διατροφή Γαλακτομικά

33 %
67 %
Information about Διατροφή Γαλακτομικά
Education

Published on March 10, 2014

Author: varalig

Source: slideshare.net

Σχολικό Έτος : 2013-2014Σχολικό Έτος : 2013-2014 Μάθημα : Οικ.Οικονομ.Μάθημα : Οικ.Οικονομ. Υπευθ. Καθ.: Βαρβαρέσου ΧριστίναΥπευθ. Καθ.: Βαρβαρέσου Χριστίνα Τμήμα : Α’4Τμήμα : Α’4

Γαλακτοκομικά προϊόντα ονομάζουμε τα προϊόντα,τα οποία παράγονται από γάλα.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το γάλα,το βούτυρο,το τυρί,το γιαούρτι,ροφήματα από γάλα (σοκολατούχο) ή ξινόγαλα.Δεν ανήκουν όμως το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος. Ακόμα, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική ,στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, μπισκότα ,μπεσαμέλ κ.α.

Θρεπτικές ουσίες:Θρεπτικές ουσίες: • Είναι πλούσια σε ασβέστιο,ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιοφώσφορο, μαγνήσιο και πρωτεΐνεςκαι πρωτεΐνες τα οποία βοηθούν στην καλή υγεία των οστών ,των δοντιών και προστατεύουν από την οστεοπόρωση. • Επίσης περιέχουν βιταμίνηβιταμίνη DD και κάλιοκάλιο. • Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόληςχοληστερόλης.. Περιέχουν όμως κορεσμένα λιπαράκορεσμένα λιπαρά και μπορεί σε ορισμένους ανθρώπους , που έχουν αλλεργία στη λακτόζηλακτόζη , να προκαλούν πρήξιμο στην κοιλιά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δύο (2) μερίδων γαλακτοκομικώνγαλακτοκομικών κάθε μέρα σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση στο αίμα.

ΓΑΛΑ:ΓΑΛΑ: Είναι η τροφή με τη μεγαλύτερη βιολογική σημασία για τον άνθρωπο από την πρώτη κιόλας στιγμή της γέννησής του.Το γάλα προέρχεται από αγελάδες, κατσίκες ,πρόβατα καθώς και από άλογα, καμήλες, βουβάλια κ.α.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ:ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Επειδή είναι σε συμπυκνωμένη μορφή περιέχει περισσότερο ασβέστιοασβέστιο και πρωτεΐνεςπρωτεΐνες από το γάλα. Παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση και την ανθεκτικότητα της μυϊκής μάζας , είναι από μόνο του ένα πλήρες γεύμα, καθώς και είναι εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή. Παράγεται από ζύμωση του γάλακτος με δράση συγκεκριμένων μικροοργανισμών. Περιέχει πρωτεΐνες, κάλιο, ασβέστιο ,φώσφορο κ.α.

ΤΥΡΙ:ΤΥΡΙ: Το πλεονέκτημά του είναι ότι έχει πολύ μικρότερο όγκο από το γάλα και συνέπεια αυτού είναι να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό. Το τυρί είναι πολύ ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς στα συστατικά του συμπεριλαμβάνονται οι βιταμίνες, το ασβέστιο, το λίπος, η λακτόζη, οι υδατάνθρακες, τα σάκχαρα και οι πρωτεΐνες.

Το γάλα ενυδατώνει το σώμα. Ο άνθρωπος χρειάζεται 3 μερίδες γαλακτοκομι κών Το σοκολατούχο γάλα έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος.

el.wikipedia.org/wiki/ Γαλακτοκομικά προϊόντα www. runnermagazine. gr/html/ent/ 600/ent. 164600.asp www.mevgal.gr/ frontend/arti cles.php? cid=113&head er_cat=90

Έλενα ΧαρίσηΈλενα Χαρίση Ρέα ΣταθακοπούλουΡέα Σταθακοπούλου Μαρία ΤζερεμέΜαρία Τζερεμέ Γιάννης ΦαντεέβΓιάννης Φαντεέβ Γιώργος ΦουσέκηςΓιώργος Φουσέκης

Add a comment

Related presentations

Related pages

Διατροφή - 11ο Νηπιαγωγείο ...

Πήγαμε στη γωνιά του υπολογιστή και αναζητήσαμε τη λέξη "διατροφή", ... (γαλακτομικά ...
Read more

βιγκάν - Μια σύντομη ...

«Η ada έχει την άποψη, ότι μια καλά μελετημένη χορτοφαγική διατροφή, είναι υγειινή ...
Read more

Διατροφή: Τα Είδη της ...

Διατροφή χωρίς ... Ζωικά και φυτικά λίπη - Γαλακτομικά ΘΕΤΙΚΗ ή ΟΥΔΕΤΕΡΗ: Μαργαρίνη, ...
Read more

βιγκάν - Μια σύντομη ...

... αυτή η διατροφή μπορεί να ωφελήσει τον καθένα, ... τα γαλακτομικά προιόντα και τα ...
Read more

Διατροφή | Bioathens - Page 6

Συμιακή Διατροφή παγκόσμιο Πρότυπο ΓΙΑ μακροβιότητα ΤΑ παραπάνω ... Γαλακτομικά, ...
Read more

Γαλακτομικά | Bioathens - Page 2

Γαλακτομικά. ... Διατροφή και Υγεία Παραθέτω σε ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά, ...
Read more

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ: ΔΙΑΙΤΑ ...

· Γαλακτομικά προϊόντα, εφόσον γίνονται ανεκτά, ... Διατροφή μετά από βαριατρικά ...
Read more

Διατροφή (παροιμίες-αινίγματα ...

Η διατροφή μας μέσα από αινίγματα, ... Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτομικά,
Read more

Γαλακτομικά (γάλα - φέτα ...

Διατροφή - ... Γαλακτομικά (γάλα – φέτα) Πλούσιο υλικό για όλα τα είδη γιαουρτιών, ...
Read more