προαιρετική εργασία ιστορίας

100 %
0 %
Information about προαιρετική εργασία ιστορίας

Published on January 6, 2017

Author: aggpet

Source: slideshare.net

1. ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Παναγιώτης Κατσιγιάννης Α2 3ο Γυμνάσιο Ιλίου Σχολικό Έτος 2016-17

2. ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Κούροι Κούροι(Χαρακτηριστικά) Κούροι(Φωτογραφίες) Κόρες Κόρες(Χαρακτηριστικά) Κόρες(Φωτογραφίες)

3. ΚΟΥΡΟΙ Κούροι ονομάζονται οι ανθρώπινες μορφές που παριστάνονται από την αρχή σαν τυποποιημένες και ακίνητες μορφές. Οι νεαροί άνδρες (Κούροι) παριστάνονται κυρίως όρθιοι, γυμνοί, με καλογυμνασμένα κυρίως σώματα και μία πλούσια για την εποχή εκείνη κόμη. Επίσης να αναφέρουμε ότι η στάση τους ήτανε μετωπική.

4. ΚΟΥΡΟΙ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ) Τα κύρια χαρακτηριστικά των κούρων είναι ο σωματότυπός τους και βέβαια η πλούσια κόμη. Τέλος, όπως θα παρατηρήσουμε στην εικόνα, το δεξί πόδι είναι πάντα μπροστά.

5. ΚΟΥΡΟΙ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

6. ΚΟΡΕΣ Κόρες ονομάζονται οι όρθιες, κομψά ντυμένες, καλοχτενισμένες για την εποχή τους και στολισμένες γυναίκες με πλήθος κοσμημάτων. Επίσης οι κόρες ήταν αξιοσέβαστες γυναίκες. Ήταν σωστές οικοδέσποινες και ιέρειες καθώς η κανονική ονομασία είναι Πεπλοφόρος Κόρη.

7. ΚΟΡΕΣ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ) Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το ντύσιμο που ήταν αρχαιοπρεπές, η κόμη και το μειδίαμα (=χαμόγελο) που διαγράφεται στα χείλη τους. Είχαν ήρεμη έκφραση και προκαλούσαν ισχυρή εντύπωση. .

8. ΚΟΡΕΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Add a comment