η καρδια μας εργοστασιο ζωης

50 %
50 %
Information about η καρδια μας εργοστασιο ζωης
Education

Published on March 15, 2014

Author: airanthi

Source: slideshare.net

Description

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Φυσική Αγωγή

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ….. ΑΓΑΠΗ…. Ζ Ω Η ΓΕΥΣΗ… ……διάσημη!!!!!! ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ????? ΕΙΝΑΙ….

Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας σου παίρνω αυτή τη θέση…..

Ανθρώπινο ….παζλ Ανακαλύψαμε το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος παίζοντας με τον κ.«τύπο» μας….

Η καρδιά είναι ένας μεγάλος μυς και βρίσκεται………… στα αριστερά της μέσης του στήθους μας. Δεν είναι όμως όπως οι άλλοι μύες που έχουμε στο σώμα μας. Αυτός ο μυς είναι ξεχωριστός. Στην πραγματικότητα

Το σαρκώδες όργανο του σώματος σου που βρίσκεται συνήθως ακριβώς κάτω από το δέρμα σου, και που είναι υπεύθυνο για τις κινήσεις που κάνουν τα διάφορα μέλη του σώματος σου . Τι είναι ο μυς?

Εργασία 1: Ζωγραφίσαμε στη μία πλευρά τα ανθρώπινα όργανα και στην κενή εικόνα προσπάθησαν να τα αντιγράψουν.

ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γνωρίζεις την λειτουργία των μυών στο σώμα σου?

Εργασία 2: Αναγνωρίσαμε τους μύες της πρόσθιας και οπίσθιας πλευράς του σώματος.

Δουλεύω ασταμάτητα, ανεξάρτητα, όχι αδιαμαρτύρητα ..για χάρη σου Άκουσε με

Με είπαν «εργοστάσιο ζωής» ! Γιατί??? Παρόλο που είναι αρκετά μικρή (όσο το μέγεθος περίπου της γροθιάς σου), έχει μια από τις σημαντικότερες «αποστολές» Στέλνει σε ολόκληρο το σώμα το αίμα . Το αίμα περιέχει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται ώστε να γίνουν οι λειτουργίες του οργανισμού.

Όταν κοιμάσαι ή όταν είσαι ήρεμος παίζω απαλή μουσική!!!! Όταν όμως κάνεις τρέλες… ή χαίρεσαι ή κινείσαι έντονα,τότε χτυπάω δυνατά!!! Έλα να μάθουμε τι είναι σφυγμός

Πως μετράμε τον σφυγμό

Πάμε να σας ξεναγήσω στο εργοστάσιο ζωής…

Δουλεύουν και τα τέσσερα μέρη της καρδίας συντονισμένα

Εργασία 3:Λύσαμε ένα σταυρόλεξο που έχει να κάνει με το ρόλο των αγγείων και των φλεβών

Σοφά λόγια :«καρδιά που τρέχει αντέχει»

Να θυμάσαι πως έχω ανάγκη……………..Να θυμάσαι πως έχω ανάγκη…………….. Να γυμνάζεσαι… Να παίζεις έξω στον καθαρό αέρα με τους φίλους σου.. Να φροντίζεις να κάνεις υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή!!!

και κάτι για τους μεγάλους……………… Μακριά από την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα Όσο είμαι γερή και υγιής …χαίρεσαι τη ζωή σου!!

Εργασία 4: συζητήσαμε και επιλέξαμε ποια από τα είδη τροφίμων και πόσο συχνά θα τα περιλαμβάναμε στα γεύματά μας. Τα κυκλώσαμε με διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την διατροφική τους αξία.

Δυναμώνω όταν βρίσκομαι σε μέρη με άφθονο οξυγόνο Αν γυμνάζεσαι σε κλειστό χώρο να φροντίζεις να αερίζεται συχνά.

Εργασία 5: Έγινε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουμε δραστηριότητες που ωφελούν την καρδιά από αυτές που απλά μας διασκεδάζουν και μας ψυχαγωγούν

Εργασία 6:Μικρές καθημερινές ιστορίες με αληθινούς ήρωες μας έδωσαν την αφορμή να ταιριάξουμε τις εικόνες να βάλουμε μια τάξη και να δούμε τις συνήθειές μας και τα αποτελέσματά τους στην υγεία μας.

Μεταμορφωθήκαμε σε αρτηρίες που παίρνουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες και το οδηγούν στην καρδιά και σε όλους τους μύες. Όποια ομάδα πρώτη γέμιζε την καρδιά (στεφάνια) με οξυγόνο(μπάλες)ήταν η πιο δυνατή και έκανε από τη χαρά της 10 αναπηδήσεις…….

Στη συνέχεια οι φλέβες έπαιρναν το διοξείδιο του άνθρακα για να το οδηγήσουν στους πνεύμονες και με την εκπνοή θα έφευγε από το σώμα .

Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές για μένα Αν δεν αισθάνομαι καλά σε προειδοποιώ με διάφορα συμπτώματα. Ο πλέον ειδικός γιατρός για μένα είναι ο καρδιολόγος.

Όταν από τις αρτηρίες δεν περνά το αίμα με ευκολία Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές για μένα

Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές για μένα… Αν τυχόν σταματήσω να χτυπώ … Μπορεί το ρυθμό μου να ξαναβρώ αν μου δώσουν «το φιλί της ζωής»

Η κ. Γ. Καππόττου από το Σώμα Σαμαρειτών Ρόδου μας ενημέρωσε για τη δράση και το έργο τους ,μας έδωσε οδηγίες πρώτων βοηθειών και μας έδειξε την τεχνική της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ….. ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ!!!!

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του προγράμματος :Η καρδιά μας « εργοστάσιο ζωής» ,ήταν να συναντηθούμε με μια καρδιολόγο . Σκοπός της συζήτησης ήταν να αναφερθεί ο γιατρός αυτής της ειδικότητας στην λειτουργία της καρδιάς και στο ρόλο της, ως ένα από τα όργανα του σώματος, στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η καρδιολόγος κ. Ξανθοπούλου τους εξήγησε απλά τι προσπαθεί να ακούσει ο γιατρός βάζοντας τα ακουστικά στο στήθος ενός ανθρώπου, πρότεινε συμβουλές διατροφής και επεσήμανε τη σπουδαιότητα της άσκησης. Δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές ,-ιες να περιεργαστούν τα ακουστικά και το πιεσόμετρο ,όργανα απαραίτητα για μια διάγνωση, καθώς και να ακούσουν τον ήχο της καρδιάς τους. Μια μικρή ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα την καρδιά κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών . Ήταν η αφορμή για να αναπτύξουμε την μικρή και μεγάλη κυκλοφορία του αίματος και πως η καρδιά συμβάλλει σε αυτή, καθώς επίσης και τη σημασία της υγιεινής διατροφής. Να ευχαριστήσουμε θερμά την κ.Κούκουλα ,πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας η οποία παρευρέθη και με τις παρεμβάσεις επηρέασε θετικά την εξέλιξη της δράσης μας . ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ….. ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ!!!!

Στο λόγο μας η καρδιά ως λέξη παίζει λεκτικά παιχνίδια με ιδιαίτερη σημασία . Για να δούμε τι σημαίνουν κάποιες εκφράσεις…..

Η φύση γύρω μας είναι ένα θαύμα σε ότι έχει να κάνει με την δημιουργία και με τη αλληλουχία της. Όσο και αν έμοιαζε δύσκολο να εξηγήσω τη λειτουργία της καρδιάς ή άλλων συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού, τόσο περισσότερες ιδέες ξεπήδησαν κατά την ανάλυση του θέματος μέσα από εικόνες , λέξεις και απορίες των ίδιων των παιδιών που μου έδειξαν τελικά «το δρόμο». Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια η κ. Καφρίτσα Υπευθ. Αγωγής Υγείας Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, η κ.Αδαμοπούλου Διευθ/τρια του σχολείου μου και η Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου κ.Φατσέα. Βιβλιογραφία: Αγωγής Υγείας: καρδιαγγειακά νοσήματα –φυσική άσκηση (ΥΠ.Ε.Π.Θ) Αγωγή Υγείας –φυσική άσκηση και υγεία (ΥΠ.Ε.Π.Θ) Το ανθρώπινο σώμα ,εξερευνοσκόπιο, εκδ.Σαββάλας ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

Add a comment

Related presentations

Related pages

Hoopfellas: ΠΑΡΤΙΖΑΝ:''ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΚΤΩΝ''

ΠΑΡΤΙΖΑΝ:''ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΚΤΩΝ'' ...
Read more

Διονυσίου Χαραλάμπους: Μάρτυρες - Διωγμοί 1942-1945

Η καρδια μου ... χριστιανικης ζωης κι η γεφυρα που θα με ... Η χαρα μας κι ο πονος ...
Read more

ART POETICA Couvelis: 10-LITTERATURE - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ- ΚΕΙΜΕΝΑ ...

εμφανισης της κορης εκεινης.η καρδια εις ... στη καρδια μας ... το εργοστασιο με ...
Read more

Η ζωή στη Γερμανία .... - Σελίδα 11

... οχι το εργοστασιο ... στην καρδια μας ... εξω.δεν μας νοιαζει ρε φιλε η ...
Read more

ART POETICA Couvelis: 7-LITTERATURE - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ- ΚΕΙΜΕΝΑ ...

... ν'ανοιξει η καρδια μας και ν ... και'γω στο εργοστασιο ... η καρδια της ζωης,της ...
Read more

Κράταιγος-Το βότανο της καρδιάς

Παραγωγη λαχανικων στο εργοστασιο; ... η δικη μας σουπερ ... Το αλατι της ζωης μας ...
Read more

ΜΑΧΑΙΡΗΣ: Μαρτίου 2012

... στο εργοστασιο να με παρει ... Ως το τελος της ζωης μας ... Μονο η καρδια ειναι, ...
Read more

Τιποτα δεν παει χαμενο...: Σεπτεμβρίου 2013

... με 2 χερουλια ,η δασκαλα μας λατρευει τις ... παει η καρδια ... ζωης του ...
Read more