διαχειριση κρισης

100 %
0 %
Information about διαχειριση κρισης

Published on July 26, 2009

Author: ZOINAS

Source: slideshare.net

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ODWALLA INC ΜΑΘΗΜΑ: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΤΑΘΙΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΣΙΑΡΑ ΖΩΗ 471

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ODWALLA INC Είναι μία Αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των χυμών. Δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο εδώ και 25 χρόνια. Η σειρά προιόντων της περιλαμβάνει χυμούς, γρανίτες, αναψυκτικά, γεωθερμικό εμφιαλωμένο νερό, βιταμινούχα ροφήματα, μιλκ σεικ και γλυκά με φρούτα.

Είναι μία Αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των χυμών.

Δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο εδώ και 25 χρόνια.

Η σειρά προιόντων της περιλαμβάνει χυμούς, γρανίτες, αναψυκτικά, γεωθερμικό εμφιαλωμένο νερό, βιταμινούχα ροφήματα, μιλκ σεικ και γλυκά με φρούτα.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΡΙΣΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Στις 30 Οκτωβρίου 1996 το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ενημέρωσε τη διοίκηση της εταιρίας ότι υπήρχε διακριτή σχέση ανάμεσα στο ξέσπασμα επιδημίας που οφειλόταν στο βακτήριο E.coli 0157:H7 και στο χυμό μήλου της Odwalla. Η εταιρία απέσυρε άμεσα από την αγορά το συγκεκριμένο προϊόν όπως και όλα τα προιόντα που είχαν σαν βάση τους αυτό το είδος χυμού. Απέσυρε προληπτικά τους χυμούς καρότων και λαχανικών καθώς είχαν παρασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με το χυμό μήλου.

Στις 30 Οκτωβρίου 1996 το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ενημέρωσε τη διοίκηση της εταιρίας ότι υπήρχε διακριτή σχέση ανάμεσα στο ξέσπασμα επιδημίας που οφειλόταν στο βακτήριο E.coli 0157:H7 και στο χυμό μήλου της Odwalla.

Η εταιρία απέσυρε άμεσα από την αγορά το συγκεκριμένο προϊόν όπως και όλα τα προιόντα που είχαν σαν βάση τους αυτό το είδος χυμού.

Απέσυρε προληπτικά τους χυμούς καρότων και λαχανικών καθώς είχαν παρασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με το χυμό μήλου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΡΙΣΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Την επόμενη μέρα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κάλυπτε όλα τα ιατρικά έξοδα όσων είχαν ασθενήσει εξαιτίας του συγκεκριμένου προϊόντος. Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου είχαν αποσυρθεί όλα τα προαναφερθέντα είδη χυμών από 4600 καταστήματα λιανικής πώλησης σε 7 πολιτείες καθώς και στην περιοχή British Columbia στον Καναδά. Στις 3 Νοεμβρίου η εταιρία ανακοίνωσε τη σύσταση συμβουλίου ειδικών (μεταξύ των οποίων μικροβιολόγοι και διαιτολόγοι) προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τη φύση του συγκεκριμένου βακτηρίου και παροχή συμβουλών για την ασφαλή παραγωγή χυμών.

Την επόμενη μέρα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κάλυπτε όλα τα ιατρικά έξοδα όσων είχαν ασθενήσει εξαιτίας του συγκεκριμένου προϊόντος.

Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου είχαν αποσυρθεί όλα τα προαναφερθέντα είδη χυμών από 4600 καταστήματα λιανικής πώλησης σε 7 πολιτείες καθώς και στην περιοχή British Columbia στον Καναδά.

Στις 3 Νοεμβρίου η εταιρία ανακοίνωσε τη σύσταση συμβουλίου ειδικών (μεταξύ των οποίων μικροβιολόγοι και διαιτολόγοι) προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τη φύση του συγκεκριμένου βακτηρίου και παροχή συμβουλών για την ασφαλή παραγωγή χυμών.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΡΙΣΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Έθεσε σε λειτουργία 1 τηλεφωνικό αριθμό για κλήση χωρίς χρέωση προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές. Ανακοίνωσε τη λειτουργία ηλεκτρονικής σελίδας για επιπρόσθετη ενημέρωση. Την επόμενη μέρα εντοπίστηκε το βακτήριο E.coli σε κοντέινερ που περιείχε το χυμό μήλου της εταιρίας. Στις 7 Νοεμβρίου, μόλις 1 εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης η Odwalla επανακυκλοφόρησε τους χυμούς Strawberry “C” Monster, Serious Ginseng και Mo’Beta με καινούργια σύνθεση και χωρίς την προσθήκη χυμού μήλου.

Έθεσε σε λειτουργία 1 τηλεφωνικό αριθμό για κλήση χωρίς χρέωση προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές.

Ανακοίνωσε τη λειτουργία ηλεκτρονικής σελίδας για επιπρόσθετη ενημέρωση.

Την επόμενη μέρα εντοπίστηκε το βακτήριο E.coli σε κοντέινερ που περιείχε το χυμό μήλου της εταιρίας.

Στις 7 Νοεμβρίου, μόλις 1 εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης η Odwalla επανακυκλοφόρησε τους χυμούς Strawberry “C” Monster, Serious Ginseng και Mo’Beta με καινούργια σύνθεση και χωρίς την προσθήκη χυμού μήλου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Εύκολα καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω ότι η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει μια κρίση που θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταστρέψει τη φήμη της . Η Διοίκηση αντέδρασε ψύχραιμα, αστραπιαία και χωρίς να λογαριάσει το κόστος απόσυρσης των προιόντων της. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την υγεία των καταναλωτών όσο και για την απαραίτητη ενημέρωση τους. Η εταιρία πραγματοποιεί μέχρι σήμερα αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι κρίσεις δεν συμβαίνουν μόνο για να ξεπερνιούνται αλλά και για να διδάσκουν.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω ότι η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει μια κρίση που θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταστρέψει τη φήμη της .

Η Διοίκηση αντέδρασε ψύχραιμα, αστραπιαία και χωρίς να λογαριάσει το κόστος απόσυρσης των προιόντων της.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την υγεία των καταναλωτών όσο και για την απαραίτητη ενημέρωση τους.

Η εταιρία πραγματοποιεί μέχρι σήμερα αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι κρίσεις δεν συμβαίνουν μόνο για να ξεπερνιούνται αλλά και για να διδάσκουν.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΖΕΡΒΑ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS. [02/06/08] WWW.ODWALLA.COM [02/06/08] WWW.GOOGLE.COM [05/06/08]

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΖΕΡΒΑ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS. [02/06/08]

WWW.ODWALLA.COM [02/06/08]

WWW.GOOGLE.COM [05/06/08]

Add a comment

Related pages

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ | www.ego.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ . Σύμφωνα με το management δηλαδή τη διοίκηση και τη διαχείριση ενός ...
Read more

Διαχειριση της κρισης στην ελλαδα: βαρελι χωρις πατο τα ...

Διαχειριση της κρισης στην ελλαδα: βαρελι χωρις πατο τα μετρα σε βαρος του λαου ...
Read more

Κρισεις της διαχειρισης κρισεων: στοιχεια μιας θεωριας της ...

Η εννοια της κρισης ... κρισεις» ουτε και «διαχειριση κρισεων» αλλα μαλλον ...
Read more

Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανικού | psychinfo.gr

Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανικού | psychinfo.gr ... ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ...
Read more

e-rooster.gr» Γενικά Πολιτική » Διαχείριση Κρίσεων ...

... και να παρουσιαζονται ολες οι »ανησυχίες» σχετικα με το θεμα (διαχειριση κρισεων).
Read more

Διαχείριση κρίσης θα διδάσκει στο Χάρβαρντ ο Παπανδρέου ...

Διαχειριση κρισης προς οφελος τριτων θα διδασκει ο "ανθρωπος".Που το περιεργο? ...
Read more

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ - ourblog.greenwoods.org

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ... σε καποιο πεδιο πχ διευθυνση κρισης σε χημικες ...
Read more

Βαγγέλης Καλφόπουλος: Ένα Project για την τοπική ...

Βαγγελης Καλφοπουλος: Ενα Project για την τοπικη διαχειριση της προσφυγικης κρισης
Read more

Διαχείριση εν μέσω κρίσης - ΣΒΟΥΡΑ Κοινόχρηστα Λάρισας

Tags: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ...
Read more