ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

50 %
50 %
Information about ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Education

Published on March 31, 2014

Author: georgeyiallouris

Source: slideshare.net

Description

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ή ΑΘΕΛΑ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ή ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ…
ΑΣΦΑΛΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ…

Η Κυπριακή Δημοκρατία ανακηρύχθηκε σε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος στις 16 Αυγούστου 1960, ως αποτέλεσμα των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου του 1959. Στις 11 Φεβρουαρίου 1959 υπεγράφη η Συμφωνία της Ζυρίχης μεταξύ των τότε πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Κ. Καραμανλή και Α. Μεντερές. Η εν λόγω Συμφωνία ενσωματώθηκε στη Συμφωνία του Λονδίνου, η οποία υπεγράφη στις 19 Φεβρουαρίου 1959 από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ελλάδας και Τουρκίας, ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο εκ μέρους της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και τον Δρα. Κουτσιούκ εκ μέρους της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απότοκο των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου και καταρτίστηκε από μία ad hoc συνταγματική επιτροπή στην οποία αντιπροσωπεύονταν, με ομάδες ειδικών συνταγματολόγων, η Ελλάδα κάτω από τον καθηγητή Θεμιστοκλή Τσάτσο, η Τουρκία κάτω από τον καθηγητή Nihat Erim και οι δύο κυπριακές Κοινότητες. Από μέρους της Ελληνοκυπριακής κοινότητας συμμετείχαν οι κ.κ. Γλαύκος Κληρίδης, Γεώργιος Πολυβίου, Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης και Τάσσος Παπαδόπουλος, με νομικό σύμβουλο τον κ. Κρίτωνα Τορναρίτη Γενικό Εισαγγελέα. Από πλευράς της τουρκοκυπριακής κοινότητας συμμετείχαν οι κ.κ.Rauf Raif Denktash, Halit Ali Riza, Hakki Suleyman και Ali Dana με νομικό σύμβουλο τον κ. Mehmet Nedjiatti Munir, Solicitor General. Στην επιτροπή συμμετείχε ως νομικός σύμβουλος ο Ελβετός συνταγματολόγος καθηγητής Marcel Bridel.

Ταυτόχρονα με την ανακήρυξη του νέου κράτους άρχισαν να ισχύουν τρεις Διεθνείς Συνθήκες: Η Συνθήκη Εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας του Βασιλείου της Ελλάδος, της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εν λόγω Συνθήκη προέβλεπε μεταξύ άλλων την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, τη διατήρηση από τη Βρετανία δύο κυρίαρχων στρατιωτικών Βάσεων στην νήσο καθώς επίσης και την παροχή στην τελευταία άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διευκολύνσεων στο έδαφος της Κύπρου. Η Συνθήκη Εγγυήσεως μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας αφενός και της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας αφετέρου. Με βάση το Άρθρο 1 της εν λόγω συνθήκης η Δημοκρατία ανελάμβανε μεταξύ άλλων, να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, την εδαφική της ακεραιότητα και την ασφάλεια της και να τηρήσει πιστά το Σύνταγμά της. Ανελάμβανε επίσης την υποχρέωση να μην προωθεί την ένωση του νησιού με άλλη χώρα ούτε τη διχοτόμησή του. Σε περίπτωση ανατροπής του καθεστώτος που προνοούσαν οι συμφωνίες, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, σύμφωνα με το άρθρο IV της Συνθήκης είχαν το δικαίωμα να επέμβουν συλλογικά ή μονομερώς με σκοπό την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη νήσο. Η Συνθήκη Συμμαχίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας βάσει της οποίας η Ελλάδα και η Τουρκία ανελάμβαναν να απωθήσουν κάθε επίθεση κατά της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας του νεοσύστατου κράτους. Προς το σκοπό αυτό η Ελλάδα και η Τουρκία εγκατέστησαν στρατιωτικά αποσπάσματα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

• Το πολίτευμα, όπως καθορίστηκε από το σύνταγμα της Ζυρίχης, είναι προεδρική δημοκρατία, με Πρόεδρο Ελληνοκύπριο και Αντιπρόεδρο Τουρκοκύπριο που εκλέγονται μεν απ’ ευθείας αλλά ο καθένας από τα μέλη της κοινότητας του. • Τους Ελληνοκύπριους υπουργούς διορίζει ο Πρόεδρος και τους Τουρκοκύπριους ο Αντιπρόεδρος. • Σ’ όλους τους τομείς της κυβέρνησης και των δημόσιων υπηρεσιών οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι αναγνωρίζονται όχι γενικά σαν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά πρώτα σαν μέλη των αντιστοίχων κοινοτήτων και μ’ αυτή την ιδιότητα έχουν τα πολιτικά και συνταγματικά τους δικαιώματα. Αυτό το χαρακτηριστικό εμπόδισε το σύνταγμα ν’ αποτελέσει το ενοποιητικό σύμβολο ανάμεσα στις δύο κοινότητες και προκάλεσε συνταγματικά αδιέξοδα.

ΑΡΘΡΟΝ 1 Η Κυπριακή Πολιτεία είναι ανεξάρτητος και κυρίαρχος Δημοκρατία, προεδρικού συστήματος, της οποίας ο Πρόεδρος είναι Έλλην και ο Αντιπρόεδρος Τούρκος, εκλεγόμενοι αντιστοίχως υπό της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητος της Κύπρου, ως εν τω παρόντι Συντάγματι ορίζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ 2. Νομοθετικαί, εκτελεστικαί και διοικητικαί πράξεις και έγγραφα συντάσσονται εις αμφοτέρας τας επισήμους γλώσσας και εφ’ όσον δυνάμει ρητής διατάξεως του Συντάγματος απαιτείται έκδοσις, εκδίδονται δια δημοσιεύσεως εις την επίσημον εφημερίδα της Δημοκρατίας εις αμφοτέρας τας επισήμους γλώσσας. 3. Διοικητικά ή έτερα επίσημα έγγραφα απευθυνόμενα εις Έλληνα ή Τούρκον συντάσσονται αντιστοίχως εις την ελληνική ή την τουρκικήν γλώσσαν. 4. Η ενώπιον δικαστηρίων διαδικασία διεξάγεται και διευθετείται και αι αποφάσεις συντάσσονται εις την ελληνικήν γλώσσαν, εάν οι διάδικοι είναι Έλληνες, εις την τουρκικήν γλώσσαν, εάν οι διάδικοι είναι Τούρκοι και εις αμφοτέρας, την ελληνικήν και την τουρκικήν γλώσσαν, εάν οι διάδικοι είναι Έλληνες και Τούρκοι. Το Ανώτατον Δικαστήριον δια του εν άρθρω 163 προβλεπομένου κανονισμού αυτού καθορίζει εάν εκατέρα ή αμφότεραι αι επίσημοι γλώσσαι χρησιμοποιώνται εις πάσαν ετέραν περίπτωσιν.

7. Επί των νομισμάτων, χαρτονομισμάτων και γραμματοσήμων γίνεται χρήσις των δύο επισήμων γλωσσών.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

ΣΗΜΑΙΑ ΑΡΘΡΟ 4: Η σημαία της Κύπρου καθιερώθηκε το 1960 με την ανεξαρτησία της Κύπρου από τους Βρετανούς. Προϋποθέσεις ήταν στη σημαία να μην εικονίζεται σταυρός ή ημισέληνος, και να μην περιέχονται το μπλε και το κόκκινο χρώμα, σύμβολα και τα δυο της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στη σημαία προβάλλεται η Κύπρος με πορτοκαλί χρώμα σε άσπρο φόντο. Κάτω από την Κύπρο δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου. Το χρώμα της Κύπρου στη σημαία συμβολίζει τον άλλοτε άφθονο χαλκό που υπήρχε στο νησί. Ακόμη το λευκό φόντο συμβολίζει την ελευθερία. Το σχέδιο που κέρδισε στο διαγωνισμό ήταν του Τουρκοκύπριου ζωγράφου Ισμέτ Γκιουνέι και επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο Γ’ και τον αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ (Fazil Κϋςϋκ).

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ –ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ- ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β’ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Τα μέλη της ελληνικής κοινότητος όμως θα εγγράφονται μόνον εις τον ελληνικόν εκλογικόν κατάλογον, τα δε μέλη της τουρκικής κοινότητος μόνον εις τον τουρκικόν εκλογικόν κατάλογον. ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΔΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

ΑΡΘΡΟΝ 61 Η νομοθετική εξουσία της Δημοκρατίας ασκείται υπό της Βουλής των Αντιπροσώπων εν παντί θέματι, εξαιρέσει των θεμάτων εκείνων, άτινα ρητώς υπάγονται κατά το Σύνταγμα εις τας Κοινοτικάς Συνελεύσεις. ΑΡΘΡΟΝ 62 Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται εις πεντήκοντα, δύναται δε να μεταβληθεί δι’ αποφάσεως της Βουλής των Αντιπροσώπων λαμβανομένης διά πλειοψηφίας αποτελουμένης εκ των δύο τρίτων των υπό της ελληνικής κοινότητος εκλεγέντων βουλευτών και εκ των δύο τρίτων των υπό της τουρκικής κοινότητος εκλεγέντων βουλευτών. Εκ του κατά την πρώτην παράγραφον του παρόντος άρθρου προβλεπομένου αριθμού των βουλευτών τα εβδομήκοντα επί τοις εκατόν εκλέγονται υπό της ελληνικής κοινότητος και τα τριάκοντα επί τοις εκατόν υπό της τουρκικής κοινότητος κεχωρισμένως εκ των μελών εκατέρας κοινότητος και εν περιπτώσει εκλογής, εις ην οι υποψήφιοι είναι πλείονες του αριθμού των εδρών, διά καθολικής αμέσου και μυστικής ψηφοφορίας διενεργουμένης κατά την αυτήν ημέραν. Η αναλογία των βουλευτών η καθοριζομένη εις την παρούσαν παράγραφον είναι ανεξάρτητος στατιστικών δεδομένων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ή ΑΘΕΛΑ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ή ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ… • Σήμερα υπάρχουν περίπου 190 κράτη στον κόσμο. Μόνο 12 με 15 περίπου είναι μονοεθνικά. • Αν όπου κοινότητα και κράτος = φοβερό προηγούμενο που οδηγεί σε 5-6 χιλ κράτη.

Το κυπριακό κράτος δεν συγκροτήθηκε ως εθνικό κράτος, αφού δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Συγκροτήθηκε ως δικοινοτικό κράτος, με δύο ισότιμες πολιτικά εθνοτικές κοινότητες. Πρέπει επομένως να εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση και των δύο κοινοτήτων. Ας φανταστούμε τι θα γίνει αν στην ΕΕ επικρατήσει η αρχή «ένας άνθρωπος, μία ψήφος». Με πόσους ευρωβουλευτές θα εκπροσωπείται η Ελλάδα; Μάλλον με δύο ή τρεις. Η δε Κύπρος με μισό. Στο ήδη υπάρχον έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ, έτσι, θα προστεθεί κι ένας λόγος παραπάνω για να εξαφανιστούν τα μικρά έθνη…

ΟΜΩΣ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟ

ΚΥΠΡΟΣ: ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ

Β’ ΜΕΡΟΣ Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έριξε την Δικτατορία. Η Χούντα κατέρρευσε στις 24 Ιουλίου του 1974 κάτω από το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η εισβολή στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε 4 ημέρες νωρίτερα στις 20 Ιουλίου 1974 και η Χούντα, που είχε την ευθύνη για την προάσπιση του νησιού, δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, παραπλανημένη από τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών και έχασε τον πόλεμο, που οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 15/7/1974 Οι τοποθετημένοι από την χούντα ελλαδίτες αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, έλεγχαν τη στρατιωτική μηχανή του κράτους, προμήθευαν όπλα την ΕΟΚΑ Β’ και προετοίμαζαν, πυρετωδώς, πραξικόπημα για τις 15 Ιουλίου 1974, παρά τη δεδηλωμένη θέση της Τουρκίας ότι θα εισβάλει σε τέτοια περίπτωση.

Κι όμως έπραξαν το αδιανόητο. Έστρεψαν τα όπλα εναντίον του λαού, τον οποίο είχαν ορκιστεί να υπερασπίζονται.

Οι πραξικοπηματίες διόρισαν κυβέρνηση ανδρεικέλων με επικεφαλής το Ν. Σαμψών Ήταν η κυβέρνηση που άνοιξε την κερκόπορτα για να μπει ο εισβολέας, μια και άφησε αφύλακτη τη βόρεια ακτογραμμή της Κύπρου και το στρατό ανέτοιμο.

Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην πριν του πραξικοπήματος κατάσταση.

Μετά την κατάπαυση του πυρός, τον Αύγουστο του 1974, καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες για επανένωση του νησιού, οι οποίες όμως δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Η διαίρεση αυτή διατηρείται μέχρι σήμερα δια της βίας καθώς περισσότεροι από 40.000 τούρκοι στρατιώτες εξακολουθούν να παραμένουν στο νησί, ενώ η Τουρκία ενθαρρύνει την παράνομη εγκατάσταση εποίκων ώστε να αυξήσει τα πληθυσμιακά ερείσματά της.

Add a comment

Related presentations

Related pages

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Author: Anthi Last modified by: Anthi Nicolaou Created Date: 5/20/2016 10:27:00 AM Other titles: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ...
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Author: Prodromakis Last modified by: User Created Date: 1/10/2013 7:23:00 AM Company: MOI Other titles:
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ P.I. 837/2003 THE COMPETITION (PROTECTION) LAW (LAWS OF 1989 TO 2001) Order made by virtue of ...
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Φακ: 3.07.3 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Τηλ.: 22 601785 ...
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(i) του 1994 83(i) του 1995 60(i) του 1996 109(i) του 1996
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Author: Anthi Last modified by: mchrysostomou Created Date: 6/4/2015 5:16:00 AM Other titles: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ...
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ειδικών Μαθησιακών, Νοητικών, Λειτουργ. και Προσαρμ. Δυσκολιών (κατάλογος αναπήρων)
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Υπουργείο ...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Author: Σωκράτης Γεωργίου Last modified by: QUEST USER Created Date: 2/28/2002 8:27:00 PM
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – hellasforce.com

Δημοσιεύσεις στην κατηγορία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από ioanna and 242424v
Read more

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Case Number 8.13.015.12 . THE CONTROL OF CONCENTRATIONS BETWEEN ENTERPRISES LAW No. 83(Ι)/2014 Notification of ...
Read more