Одит на сайт

50 %
50 %
Information about Одит на сайт
Education

Published on March 15, 2014

Author: ganbox

Source: slideshare.net

Description

Лекция от Георги Стефанов от http://ganbox.com на тема "Одит на сайт" проведена на 20 февруари 2014г. на SEO курсовете организирани от SEOM.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com Одит на сайт Как се прави одит на сайт и защо? Какво е одит на сайт? Подробна проверка и оценка на качеството на сайт, както и външни фактори влияещи на класирането в Google. SEO одит < Одит на сайт. Одитът на сайт е непрестанен процес, който включва: – събиране на аналитични данни; – изследване и сравняване; – планиране на промени; – извършване на промените; – анализ на ефективността;

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 1. Защо е нужно да правим одит на сайт? Под правим се има предвид добър SEO специалист ;) Не съм виждал идеален сайт. Какво може да се подобри? – Откриване и отстраняване на проблеми, които могат трайно да възпрепятстват доброто класиране в Google. – Отстраняване на пролеми със сигурността. – Отстраняване на проблеми с ползваемостта. – Подобряване на бързината на сайта. – Подобряване на качеството, полезност, удобство, семантика, социални сигнали.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 2. За кои сайтове е приложим одит? По-лесно е да се каже, за кои сайтове не е нужен одит. Не е нужен на глобален лидер в дадена област или сайт на общност. Примери: Google, Facebook, Wikipedia. Нужен е (но обикновено те не го осъзнават). Технополис, Икея, Карфур, Кауфланд, Мост компютри и др. Нужен е на всеки бизнес сайт, който предлага стоки или услуги.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 3. Как се прави одит? 3.1. SEO състояние. Проверка на SEO състояние. Поставяне под наблюдение с инструменти. - Google Analitycs; - Google Webmaster Tools; - Pingdom; - бърз поглед със http://ganbox.com/seo-status - pos.ganbox.com - веднага след като е завършено проучване за ключови думи

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 3.2. Достъпност на сайта. Достъпност на всяка от страниците. Структура на сайта. Проверка на robots.txt и sitemap.xml. Проверяват се: - Брой кликове от началото до съдържанието. - Входящи страници. - Брой категории. - Faceted Navigation (филтри). - Странициране.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 3.3. Трафик към сайт. Видове трафик и разпределение. Acquisition / Channels 3.4. Входящи линкове. Проверка за опасни линкове http://goo.gl/s333e Натурален линк профил. Ако сайтът е нов се пропуска. Препоръчва се да се прави периодично с цел откриване на негативно SEO.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 3.5. Проверка хостинг. Лоши съседи? Непрекъсваемост. 3.6. Бързина. Проверка бързината на зареждане. Време за отговор (Response time). Големина на страниците. Съотношение HTML/картинки/текст.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 3.7. Позициониране. Проучване на ключови думи. Търсене на нови фрази. Обща видимост на сайта и следене на позициите. http://pos.ganbox.com 3.8. Анализ на текстовете. Пълнота. Уникалност. Повторения – друг наш сайт, в конкурентен сайт, вътрешни повторения. Полезност. Пренасочвания 301. Canonical. С www и без. URL с / и без. 3.9. Анализ на HTML кода. Флаш и JS менюта. Вътрешни линкове. Социални сигнали. 3.10. Конкуренти. Конкурентни сайтове. Анализ на конкуренцията. Позиции на конкуренти. Линкове на конкуренти. Малките офлайн може да са големи онлайн.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 3.11. Ползваемост. (Usability). Лесна навигация? Проблеми при поръчка? Лесна регистрация. (лош пример toto.bg). Трохички (Breadcrumbs). 3.12. Сигурност. Уеб сигурност. Защитен ли е сайта от хакерски атаки? http://GanMax.com Не стигайте до Google съобщение “Този сайт е обявен за атакуващ”. 3.13. Специфични за сайта препоръки и финален доклад.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com 4. Кога се прави SEO одит? SEO одит е непрекъснат процес, не е еднократна операция. Има разлика при одит на нов сайт и одит на съществуващ сайт. SEO одит на нов сайт? – допълнително изследване на ключови думи; – идеалният момент е непосредствено след изработката и преди сайтът да бъде онлайн и да се индексира от търсещите машини. SEO одит на стар сайт? - допълнително изследване на линковете към сайта – опасни линкове, линк профил; - след всяка промяна по сайта, но не по-малко от веднъж на всеки 6 месеца; - абсолютно задължително, ако е направена промяна, която включва промяна на URL адреси на страници от сайта – планирайте предварително с оптимизатор.

Одит на сайт Георги Стефанов http://ganbox.com За лектора Георги Стефанов (gan) SEO специалист от Ganbox http://ganbox.com Социални профили на Георги Стефанов: Google+: https://plus.google.com/+ГеоргиСтефанов Facebook: https://www.facebook.com/ganbox Twitter: https://twitter.com/ganbox Социални профили на Ganbox: Google+: https://plus.google.com/+Ganbox Facebook: https://www.facebook.com/ganboxcom Последен проект: http://DobriNovini.com Само позитивни новини.

Add a comment

Related presentations

Related pages

SEO одит на сайт | SEO блог | Cloxy

Какво представлява и съдържа един seo одит? Какви са етапите, които се разглеждат при ...
Read more

ODIT.info – Всичко за счетоводството

Този сайт използва ... Обемът на новите и предоговорени заеми за първите ... одит и ...
Read more

Безплатен одит на уеб сайт | Флексо Студио

Извършване на одит в рамките на 3-работни дни. Според ключовите думи и категории, за ...
Read more

Одит на сайт - business-trend.net

Одит на сайт за вино и винен туризъм.
Read more

SEO Одит – пълен и подробен анализ на сайт | WebniMe

seo Одит – анализ на сайт. За да бъде един сайт добре оптимизиран, необходимо е първо ...
Read more

Одит на сайт (част 2) - YouTube

Лекция на тема "Одит на сайт" от SEO консултанта Георги Стефанов от Ganbox http://ganbox.com ...
Read more

ODIT.info - Дискусия

Този сайт използва ... По време на старата ... , Пазари, Ho Re Mag, Регал, Градът.bg, Одит , ...
Read more

SEO одит цялостен безплатен сео анализ от PageRules.com

SEO одит за всеки един уеб сайт. Анализ и подобряване на on page фактори, отстраняване на ...
Read more

Одит на сайт - business-trend.net

Одит на сайт на дистрибутор на стоки на едро. Препоръки за подобряване на сайта.
Read more

Безплатен SEO одит & анализ на уеб сайт - PageRules.com

Поставете линка на Вашия уеб сайт тук и в рамките на 24 часа ще получите безплатен ...
Read more