най красивите дестинации в азия

60 %
40 %
Information about най красивите дестинации в азия

Published on February 17, 2014

Author: MilenaPetkova1

Source: slideshare.net

Най-красивите дестинации в Азия

Азия, най-големия континент в света, е дом на някои от най-забележителните места на земята, като се започне от древните храмове до екзотичните острови.

Монголия, със своя просторен, непокътнат и груп пейзаж, считана за Самотната Планета е една от последните дестинации за пътуване в Азия. Страната се намира в централноазиатското плато, което заема 1,5 милиона кв. км. Това е деветнадесетата най-голямата държава в света, но е с много малко население - близо 2,9 милиона души, като около 40% от монголците живеят в столицата - Улан Батор.

Тайланд Няма как милиони туристи да грешат Тайланд e една от най-красивите азиатски дестинации, от гледна точка на природа, гостоприемство на хората и богатство на културата.

Тибет, Китай Тибет, наричан още "Покрива на света", е най-високата област на земята, със средна височина от 4900 м и е обградена от найвисоката планинска верига Хималаите. Тибет е наистина духовно място по отношение на природата и религията. Невероятните будистки манастири се вписват перфектно в отдалечените и красиви околности. Разположено до непaлската граница Тибетското плато е осеяно с тюркоазени високопланински езера, наричани "Тсо", в подножието на едни от най-високите върхове на Земята Еверест (8848 м), Даулагири (8172 м), Анапурна (8078 м), Манаслу (8125 м), Чо Ою (8153 м), Макалу (8481 м), Лхотце (8501 м).

Ангкор в Камбоджа е грандиозен култов комплекс и дом на най-голямата световна религиозна сграда - Ангкор Ват. Храмът е построен между 1113 и 1150 от крал Суряварман II. Комплекса е ориентиран на запад, което говори, че той е бил предназначен да служи като погребален храм.

Малдивите са перлата на Азия. Това бляскаво лазурно бижу се намира югоизточно от Индия в средата на кристалните води на Индийския океан. Страната се състои от двадесет и шест атоли, обединяващи 1192 островчета. Това е раят на земята за младоженци, водолази, сърфисти и туристи. Пейзажът е гъст, екзотичен и невероятно красив. Повечето от коралови острови са необитаеми. Богатият морски живот, пясъчните плажове и топлите води привличат хиляди посетители годишно, но все още много места и морски курорти остават усамотени и неподправени.

Великата китайска стена, Китай Тя е едно от най-уникалните творения в света и е задължителна забележителност за посетителите в Китай. Построена е първоначално за защита на северната граница на Китайската империя срещу намеса от различни номадски групи. Няколко от стените са изградени през 5 век пр.н.е. Една от най-известните е издигната през 221 г. пр. Хр от първият император на Китай Чин Ши Хуанг, който наредил да се свържат старите укрепления със защитната стена на новата империя. По-голямата част е издигната по време на династията Мин. Действителната стена е дълга 6 259.6 км, а цялата дължина на укреплението, включително окопите и естествените защитни прегради като хълмове и реки е 8 851.8 км.

Шри Ланка, със своите екзотични плажове, зелени насаждения с чай и тропически гори, е едно от най-удивителните места в Азия. Тя е островна държава, разположена на около 31 км от южното крайбрежие на Индия.

Използван е материал от Интернет : http://www.hobyto.com/post/1380/nay-krasivite-destinatsii-v-aziya Изработил: М. Петкова

Add a comment

Related pages

Топ 8 – най-екзотичните дестинации за почивка

Най-екзотичните дестинации за почивка в ... най-красивите ... в Югоизточна Азия ...
Read more

Най-посещаваните забележителности в Азия

Най-посещаваните туристически дестинации и ... най-красивите ... в Азия, моля ...
Read more

Забележителности в Азия - pochivka.com

Всички забележителности в Азия ... Топ Дестинации; ... в Азия. Най-красивите ...
Read more

Петте най-посещавани държави в света и техните прелести

... дестинации: 1. Франция. В ... най-дългата река в Азия ... от най-красивите градове в ...
Read more

Най-красивите планини в света

Топ Дестинации; ... Всичко за красивите планини в ... две от най-красивите планини ...
Read more

10 от най-красивите места, които да посетите в Азия | 10 ...

... ето 10 от най-красивите места в ... в Азия . Виж ... най-добрите дестинации за ...
Read more

Дестинации - Dream Holidays

Дестинации ... се намира една от най-красивите страни в ... и зелен мегаполис в Азия.
Read more

Топ 10 места във Филипините

Най-красивите места в ... By patevoditel on 27.03.2013 Азия. ... туристически дестинации в цяла ...
Read more

30 от най-красивите и посещавани дестинации ...

Азия; Африка ... 30 от най-красивите и ... често посещаваните туристически дестинации. ...
Read more