най красивите дестинации в азия

67 %
33 %
Information about най красивите дестинации в азия

Published on February 17, 2014

Author: MilenaPetkova1

Source: slideshare.net

Най-красивите дестинации в Азия

Азия, най-големия континент в света, е дом на някои от най-забележителните места на земята, като се започне от древните храмове до екзотичните острови.

Монголия, със своя просторен, непокътнат и груп пейзаж, считана за Самотната Планета е една от последните дестинации за пътуване в Азия. Страната се намира в централноазиатското плато, което заема 1,5 милиона кв. км. Това е деветнадесетата най-голямата държава в света, но е с много малко население - близо 2,9 милиона души, като около 40% от монголците живеят в столицата - Улан Батор.

Тайланд Няма как милиони туристи да грешат Тайланд e една от най-красивите азиатски дестинации, от гледна точка на природа, гостоприемство на хората и богатство на културата.

Тибет, Китай Тибет, наричан още "Покрива на света", е най-високата област на земята, със средна височина от 4900 м и е обградена от найвисоката планинска верига Хималаите. Тибет е наистина духовно място по отношение на природата и религията. Невероятните будистки манастири се вписват перфектно в отдалечените и красиви околности. Разположено до непaлската граница Тибетското плато е осеяно с тюркоазени високопланински езера, наричани "Тсо", в подножието на едни от най-високите върхове на Земята Еверест (8848 м), Даулагири (8172 м), Анапурна (8078 м), Манаслу (8125 м), Чо Ою (8153 м), Макалу (8481 м), Лхотце (8501 м).

Ангкор в Камбоджа е грандиозен култов комплекс и дом на най-голямата световна религиозна сграда - Ангкор Ват. Храмът е построен между 1113 и 1150 от крал Суряварман II. Комплекса е ориентиран на запад, което говори, че той е бил предназначен да служи като погребален храм.

Малдивите са перлата на Азия. Това бляскаво лазурно бижу се намира югоизточно от Индия в средата на кристалните води на Индийския океан. Страната се състои от двадесет и шест атоли, обединяващи 1192 островчета. Това е раят на земята за младоженци, водолази, сърфисти и туристи. Пейзажът е гъст, екзотичен и невероятно красив. Повечето от коралови острови са необитаеми. Богатият морски живот, пясъчните плажове и топлите води привличат хиляди посетители годишно, но все още много места и морски курорти остават усамотени и неподправени.

Великата китайска стена, Китай Тя е едно от най-уникалните творения в света и е задължителна забележителност за посетителите в Китай. Построена е първоначално за защита на северната граница на Китайската империя срещу намеса от различни номадски групи. Няколко от стените са изградени през 5 век пр.н.е. Една от най-известните е издигната през 221 г. пр. Хр от първият император на Китай Чин Ши Хуанг, който наредил да се свържат старите укрепления със защитната стена на новата империя. По-голямата част е издигната по време на династията Мин. Действителната стена е дълга 6 259.6 км, а цялата дължина на укреплението, включително окопите и естествените защитни прегради като хълмове и реки е 8 851.8 км.

Шри Ланка, със своите екзотични плажове, зелени насаждения с чай и тропически гори, е едно от най-удивителните места в Азия. Тя е островна държава, разположена на около 31 км от южното крайбрежие на Индия.

Използван е материал от Интернет : http://www.hobyto.com/post/1380/nay-krasivite-destinatsii-v-aziya Изработил: М. Петкова

Add a comment

Related presentations

Related pages

Най-красивите дестинации в Азия ...

Виеща се през зелената тропическа гора на национален парк Tenorio Volcano в Коста Рика, река ...
Read more

Най-красивите места в Канбера

Най-красивите места в ... град в света, разположен на два континента – Европа и Азия.
Read more

Забележителности в Азия

Всички забележителности в Азия. ... Топ Дестинации; ... в Азия. Най-красивите ...
Read more

Най-красивите места в света

Най-красивите места в света ... дестинации, ... в САЩ, Европа, Азия или ...
Read more

Най-красивите места в Тайланд ...

Най-красивите места в ... дестинации в Югоизточна Азия. ... дестинации. ...
Read more

10 от най-красивите места в ...

„Един от най-красивите стари градове в ... „Българската история в 100 дестинации ...
Read more

Най-доброто от Азия - тема за ...

... от най-красивите ... от най-доброто, което Азия ... дестинации в ...
Read more

Най Красивите Места в Света

Най Красивите Места в Света. 12,706 likes · 4 talking about this. най красивите места в ...
Read more

10 от най-красивите места на ...

Страната е смятана за една от най-красивите ... в източната Част на Азия ... Дестинации.
Read more