Το λεξιλόγιο για ένα κούφωμα

0 %
100 %
Information about Το λεξιλόγιο για ένα κούφωμα

Published on January 5, 2017

Author: kataskevastikh

Source: slideshare.net

1. Το λεξιλόγιο για ένα κούφωμα Kataskevastikh.gr

2. Το λεξιλόγιο για ένα κούφωμα  Κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε ένα κούφωμα ανακαλύπτουμε και νέες λέξεις.  Όροι τεχνικοί ή όροι απλά άγνωστοι στους απλούς καταναλωτές.  Στο παρακάτω κείμενο θα αναφερθούμε στους βασικούς όρους που ακούμε για ένα κούφωμα.

3. Κούφωμα:  Είναι η κατασκευή που χρησιμοποιούμε για να ‘’κλείσουμε’’ ένα άνοιγμα στον τοίχο. Πόρτα, παράθυρο, φεγγίτης κτλ.

4. Κούφωμα:

5. Κούφωμα αλουμινίου  Κούφωμα αλουμινίου/ συμβατικό κούφωμα αλουμινίου/ κρύα σειρά αλουμινίου:  οι τρεις αυτοί όροι αναφέρονται σε κουφώματα που τα προφίλ τους είναι αποκλειστικά κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

6. Κούφωμα αλουμινίου  Το αλουμίνιο υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα, μάλιστα το 75% των ελληνικών κουφωμάτων είναι από αλουμίνιο.  Η ποιότητα του το κάνει το κατάλληλο υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις κλιματολογικές συνθήκες τις χώρας.  Πληροφορηθείτε για τα κουφώματα αλουμινίου εδώ

7. Κούφωμα αλουμινίου

8. Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα  Ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου/ θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα :  Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου ή αλλιώς τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου διαφέρουν από τα συμβατικά λόγω του πολυαμίδιου.

9. Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα  Δηλαδή ένα υλικό το οποίο προσθέτεται στην μέση του προφίλ χωρίζοντας το εσωτερικό από το εξωτερικό και το οποίο επειδή είναι κακός αγωγός της θερμότητας προσφέρει μόνωση στο κούφωμα.  Μάθετε περισσότερα για τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα εδώ

10. Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα

11. Συνθετικά κουφώματα  P.V.C / συνθετικά κουφώματα/πλαστικά κουφώματα (γνωστός αλλά λανθασμένος όρος):  Τα κουφώματα αυτά κατασκευάζονται από πολιβινιλοχλωρίδιο , το οποίο σε αντίθεση με τα περισσότερα πλαστικά αποτελείτε από 43% πετρέλαιο και το υπόλοιπο 57% είναι το κοινό μαγειρικό άλας.

12. Συνθετικά κουφώματα  Είναι μία εντελώς νέα σύνθεση πολύ πιο εξελιγμένη από το απλό πλαστικό που κατασκευάζετε από καουτσούκ.  Είναι ένα νέο είδος κουφωμάτων που σιγά σιγά αναπτύσσετε και στον ελληνικό χώρο. Μάθετε περισσότερα για τα pvc συνθετικά κουφώματα εδώ

13. Συνθετικά κουφώματα

14. Τζαμιλίκι:  Στα κουφώματα όταν μιλάμε για τζαμιλίκι εννοούμε το πλαίσιο με το τζάμι (όχι το εξώφυλλο η σύστημα σκίασης)

15. Τζαμιλίκι

16. Ανάκληση  Η ανάκληση γίνεται με την βοήθεια του ανακλινόμενου μηχανισμού. Αυτός τοποθετείτε στο κούφωμα και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίγει ένα μέρος του κουφώματος στο πάνω μέρος .

17. Ανάκληση

18. Ανοιγοανακλινόμενο  Είναι το κούφωμα που προσφέρει και δυνατότητα ανοίγματος του φύλλου αλλά και δυνατότητα ανάκλησης.

19. Ανοιγοανακλινόμενο

20. Ανασυρόμενο ή ανασηκώμενο  Με ειδικό μηχανισμό τα φύλλα του κουφώματος κινούνται παράλληλα μεταξύ τους, οι μηχανισμοί πρώτα ανασηκώνουν το φύλλο και έπειτα αυτό ολισθαίνει πάνω σε ανοξείδωτους οδηγούς.

21. Volkswagen  Το συρόμενο φύλλο σύρεται πάνω από ένα άλλο σταθερό φύλλο.  Σε αυτή την περίπτωση το φύλλο που σύρετε είναι και ανακλινόμενο.

22. Volkswagen

23. Προβαλλόμενο  Το κούφωμα που ανοίγει προς τα κάτω και έξω

24. Προβαλλόμενο

25. Μηχανισμός μύλου  Μηχανισμός μύλου η περιστρεφόμενος :  Ανοιγόμενο σε οριζόντιο ή σε κάθετο άξονα

26. Ρολό αλουμινίου  Ρολό αλουμινίου/ ρολό βαρέως τύπου:  Είναι η πιο στιβαρή κατασκευαστική λύση σε ρολό, το φυλλαράκι του αποτελείτε από αλουμίνιο.

27. Ρολό αλουμινίου  Ρολό αλουμινίου/ ρολό βαρέως τύπου διάτρητο:  Το φυλλαράκι του αποτελείτε από αλουμίνιο, έχουν διάτρηση και έτσι επιτρέπουν τον αερισμό του χώρου αλλά και την περατότητα του φυσικού φωτός.

28. ρολό βαρέως τύπου

29. ρολό διάτρητο

30. Ρολό αλουμινίου πολυουρεθάνης  Είναι τα πιο ελαφριά ρολά αλουμινίου , το φυλλαράκι του είναι αλουμίνιο με γέμισμα πολυουρεθάνης.

31. Ρολό αλουμινίου πολυουρεθάνης

32. Επικαθήμενο ρολό  Το κουτί του ρολού τοποθετείτε στο πάνω μέρος ενδιάμεσα στο τζαμιλίκι και στον τοίχο.

33. Επικαθήμενο ρολό

34. Εξωτερικό ρολό  Το κουτί του ρολού τοποθετείτε εξωτερικά από το κούφωμα.

35. Εξωτερικό ρολό

36. Ιμάντας  Είναι μηχανισμός που βοηθάει να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε το ρολό.

37. Ιμάντας

38. Μανιβέλα  Είναι ένας μοχλός που τοποθετείτε συνήθως σε ρολά βαρέως τύπου.  Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορείτε να σηκώσετε ή να κατεβάσετε το ρολό σας με την χρήση της μανιβέλα.

39. Μανιβέλα

40. Τηλεχειρισμός  Είναι η συσκευή απομακρυσμένου έλεγχου για ρολό βαρέως τύπου.

41. Σπανιολέτα  Είναι η λαβή που χρησιμοποιείται για τα κουφώματα.  Κλειδώνει ξεκλειδώνει ή τοποθετεί το κούφωμα σε ανάκληση.

42. Σπανιολέτα

43. Ντιζα  Μία σιδερένια βέργα που τοποθετείτε στο προφίλ και βοηθάει να κινούνται οι μηχανισμοί κλειδώματος.

44. Ντιζα

45. Χρώμα ral  Όταν μιλάμε για χρώμα ral δεν αναφερόμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν αλλά σε μία κωδικοποίηση ώστε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένο χρώμα.  Η ραλιέρα περιλαμβάνει 210 χρώματα.

46. Χρώμα ral

47. Παντζούρι  Το εξώφυλλο που χρησιμοποιείται για τα κουφώματα, συνήθως είναι ανοιγόμενο ή συρόμενο.  Προσφέρει σκίαση, ασφάλεια και προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

48. Παντζούρι

49. Περιμετρικός μηχανισμός  Είναι η λειτουργία πολλών κλειδωμάτων γύρω από το φύλλο με την κίνηση της λαβής.

50. Ενεργειακά τζάμια  Έχουν επίστρωση μικροσκοπικών οξειδίων στη μία πλευρά τους και έτσι εμποδίζετε η μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό στον εξωτερικό χώρο και το αντίστροφο.

51. Ενεργειακά τζάμια

52. Πολυαμίδιο  Είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας.  Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σκληρό και έτσι προσδίδει στο κούφωμα στιβαρότητα και ανθεκτικότητα.

53. Πολυαμίδιο

54. Θερμομόνωση  Είναι η ικανότητα του κουφώματος να μην επιτρέπει την ζέστη ή το κρύο να μπει η να βγει από τον χώρο μας.

55. Υδατοστεγανότητα  Η αντοχή που έχει ένα κούφωμα στην πίεση του νερού.

56. Αεροδιαπερατότητα  Μας δίνει την πληροφορία για την ροή του αέρα που περνάει από ένα κούφωμα όταν αυτό είναι κλειστό, ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο αέρας στο κούφωμα.

57. Ανεμοπίεση  Η αντοχή που έχει ένα κούφωμα στην πίεση του αέρα

58. Ηχομόνωση  Είναι η μόνωση που υπάρχει στο κούφωμα με σκοπό να μην επιτρέπει στους ήχους να βγουν ή να μπουν στο χώρο μας.

59. Αντιδιαρρηκτική προστασία  Ο βαθμός δυσκολίας που προσφέρει κάθε κούφωμα σε περίπτωση διάρρηξης.

60. Περβάζι  Περβάζι: Καλύπτει τον αρμό μεταξύ του κουφώματος και της τοιχοποιίας.

61. Κάσα  το πλαίσιο που τοποθετείται σταθερά στον τοίχο και επιτρέπει στα φύλλα να ανοίγουν

62. Κατωκάσι  Ένα λεπτό προφίλ αλουμινίου που μπαίνει στο κάτω μέρος της πόρτας αλουμινίου.  Προφυλάσσει τον χώρο από μικρά ερπετά , επίσης προσφέρει ηχομόνωση και θερμομόνωση.

63. Κορνίζα  Τοποθετείτε γύρω από το κούφωμα ώστε να καλύψει το κενό μεταξύ κουφώματος και τοιχοποιίας.

Add a comment