κανονες λειτουργιας σχολικης βιβλιοθηκης

50 %
50 %
Information about κανονες λειτουργιας σχολικης βιβλιοθηκης
Books

Published on March 16, 2014

Author: panpas

Source: slideshare.net

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ .

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Η κύρια αποστολή της σχολικής βιβλιοθήκης είναι να βοηθήσει :  Τους μαθητές : να τους προσφέρει ένα χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο.  Τους εκπαιδευτικούς : να τους προσφέρει πηγή πληροφόρησης και κατάλληλο μέσο για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης.  Το εκπαιδευτικό σύστημα : προσφέροντας έναν τρόπο προώθησης της αλλαγής του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του σχολείου.

ΜΕΛΗ Μέλη της σχολικής βιβλιοθήκης μπορούν να είναι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Ο δανεισμός προϋποθέτει ειδική κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης, η οποία είναι μία για κάθε μέλος και οφείλει ο κάτοχός της να την έχει μαζί του κάθε φορά που θέλει να δανειστεί ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ:  Πριν μπω στη βιβλιοθήκη, τελειώνω οτιδήποτε φαγώσιμο. Δεν επιτρέπεται να τρώμε μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης.  Η είσοδός μου στο χώρο της βιβλιοθήκης γίνεται με ήρεμο τρόπο. Όση ώρα βρίσκομαι μέσα στο χώρο, κάνω ησυχία και συμπεριφέρομαι όμορφα.  Η πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη. Μπορώ να αναζητήσω το υλικό που με ενδιαφέρει στα ράφια της βιβλιοθήκης.  Αν ψάχνω ένα συγκεκριμένο τίτλο ενός βιβλίου και δεν τον βρίσκω, ζητάω τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού.

.  Ο δανεισμός γίνεται με σειρά προτεραιότητας και ο καθένας δανείζεται μόνο για τον εαυτό του. Μπορώ να δανειστώ μέχρι δύο (2) βιβλία κάθε φορά και οφείλω να τα επιστρέψω εντός 15 ημερών.  Είμαι υπεύθυνος για τα βιβλία που χρησιμοποιώ ή που έχων δανειστεί. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται.  Αν χάσω ή καταστρέψω ένα βιβλίο, είμαι υποχρεωμένος να το αντικαταστήσω.  Δεν επανατοποθετώ τα βιβλία μόνος μου στα ράφια, αλλά τα αφήνω με τάξη στην άκρη του τραπεζιού ή σε χώρο που υποδεικνύεται από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.  Τα επιτραπέζια παιχνίδια που χρησιμοποιώ, προσέχω να μην τα καταστρέφω και στο τέλος τα βάζω πάλι όμορφα στα κουτιά τους, προσέχοντας να μη χαθεί κάποιο από τα περιεχόμενά τους.

.  Αν δεν παρέδωσα το βιβλίο με τη λήξη της προθεσμίας, δεν έχω δικαίωμα άλλου δανεισμού. Το υλικό πρέπει να παραδίδεται αυτοπροσώπως στην υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.  Πρέπει οπωσδήποτε να έχω επιστρέψει στη βιβλιοθήκη (ή σε περίπτωση απώλειας να έχω αντικαταστήσει) το υλικό που δανείστηκα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.  Οφείλω να σέβομαι όλους τους παραπάνω όρους, διαφορετικά παύω να είμαι μέλος της σχολικής βιβλιοθήκης.  Τέλος, δεν ξεχνώ πως από τη συνεργασία μου και το σεβασμό που θα δείξω εξαρτάται κάθε φορά η ωφελιμότητα που θα αποκομίσω από την επίσκεψή μου στη βιβλιοθήκη.

. .

Add a comment

Related presentations

Related pages

κανονες λειτουργιας σχολικης βιβλιοθηκης - Education

κανονες ταξης 1. Όταν θέλω να μιλήσω, σηκώνω το χέρι μουΑκούω με προσοχή, χωρίς να ...
Read more

κανονες σχολειου - Documents

κανονες λειτουργιας σχολικης βιβλιοθηκης 1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ...
Read more