16-2-2014

50 %
50 %
Information about 16-2-2014

Published on February 15, 2014

Author: KerkNoordwolde

Source: slideshare.net

Welkom Voorganger: S. van der Kooij Thema: Waarvoor DIENT de kerk?

733 De zon komt op.

De zon komt op, maakt de morgen wakker. Mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt.

Loof de Heer… Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde. Uw Naam is groot en Uw hart is zacht. Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen; tienduizend redenen tot dankbaarheid.

Loof de Heer… Instrumentaal op loof de Heer En op die dag, als mijn kracht vermindert, mijn adem stokt en mijn einde komt, zal toch mijn ziel Uw loflied blijven zingen; tienduizend jaar en tot in eeuwigheid.

Loof de Heer… Loof de Heer… Verheerlijk zijn heilige naam. Verheerlijk zijn heilige naam.

Opening door Riemer

Filmpje

Elb. 422: Als je geen liefde hebt voor elkaar.

Als je geen liefde hebt voor elkaar, vallen de dromen in duigen. Dromen van vrede worden niet waar, kwaad is niet om te buigen.

Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria.

Als je geen antwoord geeft op verdriet, zullen de tranen niet drogen. Als je het leed in de wereld niet ziet, worden Gods woorden verbogen.

Als je geen liefde hebt voor elkaar… Als je geen oog hebt voor het gemis, als je geen brood weet te delen, denk dan aan Jezus die brood en die vis uit liefde deelde met velen.

Als je geen liefde hebt voor elkaar… Als je geen liefde hebt voor elkaar, is er geen hoop meer op zegen. Kinderen, maak de liefde toch waar; schrijf het op alle wegen:

Als je geen liefde hebt voor elkaar…

702 De god die eeuwig leeft

Er is kracht voor wie hopen op de Heer, wij hopen op de Heer, (2e: dames) ja, wij hopen op de Heer. Nieuwe kracht als wij hopen op de Heer, wij hopen op de Heer, (2e: dames) ja, wij hopen op de Heer.

De God die troont voor eeuwig; de hoop die onze redding is.

U bent de God die eeuwig leeft. De God die eeuwig leeft. U raakt niet moe of uitgeput, Heer. U bent de zwakke tot een schild, U sterkt en troost wie lijdt. U tilt ons op met arendsvleugels.

U bent de zwakke tot een schild, U sterkt en troost wie lijdt U tilt ons op met arendsvleugels.

494 Ik heb u lief.

Soms als ik uw liefde voel zomaar op de straat, heel dicht bij, dan bid ik en fluister ik uw naam. Soms als U mij aanraakt Heer op een stil moment van de dag, dan zing ik: mijn God, ik heb U lief.

En af en toe, dan zou mijn hart haast barsten, als ik ervaar hoe groot uw liefde is. Dan groeit in mij steeds sterker dit verlangen: Laat heel de wereld zien, hoe echt uw liefde is.

Refrein: Ik heb U lief, wil ik roepen over straat. Ik heb U lief, wil ik schreeuwen uit mijn hart. Ik heb U lief, om uw liefde echt en diep, ja, uw liefde heb ik lief.

268 Hij kwam bij ons, heel gewoon

Hij kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon. Hij diende ons als een knecht en heeft zijn leven afgelegd.

Zie onze God, de Koning-knecht, Hij heeft zijn leven afgelegd. Zijn voorbeeld roept om te dienen iedere dag, gedragen door zijn liefd' en kracht.

En in de tuin van de pijn verkoos Hij als een lam te zijn, verscheurd door angst en verdriet maar toch zei Hij: 'Uw wil geschied'.

Zie onze God... Zie je de wonden zo diep. De hand die aard' en hemel schiep, vergaf de hand die Hem sloeg. De Man, die onze zonden droeg.

Zie onze God... Wij willen worden als Hij. Elkanders lasten dragen wij. Wie is er ned'rig en klein? Die zal bij ons de grootste zijn.

Preek

601 Deel door ons uw liefde uit

Deel door ons uw liefde uit aan wie honger heeft en pijn. Laat ons waar verdeeldheid is uw vredestichters zijn. Ons verlangen is alleen, Heer maak ons hart bereid, dat door heel ons leven heen uw liefde wordt verspreid.

Deel door mij uw liefde uit aan een medemens die lijdt. Leer mij meer vervuld te zijn met uw bewogenheid. Mijn verlangen is alleen, Heer maak mijn hart bereid, dat door heel mijn leven heen uw liefde wordt verspreid.

Openbaar uw koninkrijk aan wie zoekt, aan arm en rijk. Giet een stroom van liefde uit, dat in ons en door ons, o Jezus, uw liefde wordt verspreid, uw liefde wordt verspreid.

Deel door mij uw liefde uit tot de einden van de aard, dat zich waar de dood nu heerst nieuw leven openbaart. Maak ons als uw werkers klaar en sterk ons in de strijd, tot wij mogen oogsten waar uw liefde wordt verspreid.

Openbaar uw koninkrijk… Uw liefde wordt verspreid, uw liefde wordt verspreid. Uw liefde wordt verspreid, uw liefde wordt verspreid.

Collecte

378 Ik wil jou van harte dienen

Ik wil jou van harte dienen en als Christus voor je zijn. Bid dat ik genade vind, dat jij het ook voor mij kunt zijn.

Wij zijn onderweg als pelgrims, vinden bij elkaar houvast. Naast elkaar als broers en zusters, dragen wij elkanders last.

Ik zal Christus' licht ontsteken als het duister jou omvangt. Ik zal jou van vrede spreken waar je hart naar heeft verlangd.

Ik zal blij zijn als jij blij bent, huilen om jouw droefenis. Al mijn leeftocht met je delen tot de reis ten einde is.

Dan zal het volmaakte komen als wij zingend voor Hem staan. Als wij Christus' weg van liefde en van lijden zijn gegaan.

Gebed/Afsluiting van Gerti

404 Wij gaan op weg

Wij gaan op weg met brandend hart met een gebed bij elke stap. Het lied van hoop klinkt door de landen, zingend van de nieuwe dag.

Tweeduizend jaar - en dag en nacht brandt deze vlam, verlicht ons land. Mensen wachten, harten smachten naar een liefde die verwarmt.

Refrein: Laat de vlam weer branden, als een helder baken; als heraut van 't morgenuur. Laat het lied weer sprank'len, laat de liefde branden, als een vuur, als een vuur.

De liefde roept, de waarheid spreekt; dat is de kracht waarmee wij gaan, om hen die vallen, hen die wank'len op te vangen in uw naam.

Laat de vlam weer branden…

Dank

Add a comment

Related pages

Kalenderwochen 2014 - Schulferien.org

Kalenderwochen 2014. Die 52 Kalenderwochen des Jahres 2014. Bitte beachten Sie, dass die erste bzw. letzte Kalenderwoche in das vorangegangene bzw ...
Read more

Alle Sendungen mit Filmtrailern am Sonntag, 16.2.2014

Ihr Fernsehprogramm von TVinfo - sehen was im TV Programm läuft. Mit vielen Bildern, Infos, Trailern und Insidertipps für jeden TV Sender.
Read more

Bearbeitungsgebühren für Gewerbekredite – Landgericht ...

LG Itzehoe, Urt. v. 16.2.2014, 7 O 66/13. Zur Wirksamkeit von Bearbeitungsgebühren für Gewerbekredite. Das Landgericht Itzehoe hat ebenfalls entschieden ...
Read more

Harmonikabau Jamnik, Sendungsauszug ORF2, 16.2.2014 - YouTube

Harmonikabau Jamnik, Sendungsauszug aus 'Zurück zur Natur', ORF2 HD, 16.2.2014 http://www.jamnik-harmonika.at.
Read more

“auto mobil” 16.2.2014 bei VOX | Motors-TV

“auto mobil” am Sonntag, 16.2.2014, um 17:00 Uhr bei VOX Thema u.a.: Reportage: Getriebeaufbereitung / Fahrbericht: Neuer Mini Moderation: Andreas Jancke,
Read more

Spiral Dynamic Workshop: Stufen der Entwicklung, 14.-16.2 ...

Spiral Dynamic Workshop: Stufen der Entwicklung, 14.-16.2.2014 in Köln: XING Bonn Regio. DIE Gruppe für alle XING-ler, die in Bonn und der Region leben, ...
Read more

Wisdom - 16.2.2014 - Metal-Fotos von Florian Stangl ...

Wisdom als Support für Majesty auf deren Banners High Tour am 16. Februar 2014 in der Rockfabrik Nürnberg.
Read more

Schnupperwochenende zum LernCoach startet am 15. und 16.2 ...

Schnupperwochenende zum LernCoach startet am 15. und 16.2.2014 in Schutterwald Was macht ein Lerncoach? Der Lerncoach begleitet Lernende (jedes Alter) ...
Read more

ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ E10 (16/2/2014) - YouTube

ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ E10 (16/2/2014) PloutarchosOfficial10. Subscribe Subscribed Unsubscribe 1,376 1K. Loading... Loading... Working... Add to.
Read more

Rote Rosen - ARD | Das Erste

Eine starke Frau findet ihren Weg: die Telenovela "Rote Rosen" aus Lüneburg. Montag bis Freitag, um 14:10 Uhr im Ersten.
Read more